وب سایت بروز
جستجو کردن
Close this search box.
جستجو کردن
Close this search box.

خواص ماهی

خواص ماهی

خواص ماهی

خواص ماهی

ماهی‌ها از دسته جانداران خون‌سرد آبزی هستند. پوست ماهی از پولک تشکیل شده و لغزنده است. یکی از سالم‌ترین و بهترین منابع غذایی در کره‌ی زمین ماهی است. یکی از بهترین منابع امگا 3 است و سرشار از پروتئین, مواد مغذی و ویتامین D است.

همه ماهی‌ها مفید هستند, اما بعضی از بعضی‌های دیگر به علت دارا بودن اسیدهای چرب بیشتر مفیدتر هستند.

بهترین نوع ماهی, ماهی‌های آب‌های سرد هستند مانند : ماهی آزادقزل آلا, ساردین, ماهی تن و ماهی خال مخالی جز ماهی‌های چرب به حساب می‌آیند.

خواص ماهی

اسیدهای چربomega 3” و ویتامین D از جمله منابعی هستند که اکثر مردم دچار کمبود آن هستند. ماهی‌های چرب دارای امگا 3 بیشتری هستند. امگا 3 یکی از عناصر حیاتی و مهم در عملکرد بدن انسان است که اثرات بسيار مهمی در سلامت انسان به عهده دارد و در پيشگيری از بسياری از بيماری‌ها و كنترل و كمك به بهبود اختلالات و عوارض مختلف نقش مهم و سازنده‌ای به عهده دارد. از این رو پزشکان تغذیه، خوردن ماهی را هفته‌ای 1 الی 2 بار تاکید می‌کنند.

یکی از نکات جالب چربی موجود در ماهی و آبزیان این است که تفاوت بسیار زیادی با چربی حیوانی دارد و باعث افزایش کلسترول و چربی‌های نامطلوب خون که اصلی ترین علت ابتلا به بیماری های قلبی عروقی است نمی‌شود.

پروتئین موجود در ماهی به راحتی در دستگاه گوارش هضم؛ و بطور کامل توسط بدن جذب می‌شود.

فواید و خواص ماهی

از فواید ماهی هر چه بگوییم کم است. در ادامه مطلب به خاصیت و فواید ماهی بر سلامت بدن می‌پردازیم.

کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی

خوردن ماهی برای داشتن قلبی سالم بسیار مهم است. سکته قلبی و حملات قلبی از جمله بیماری‌های شایع مرگ‌زودرس در جهان هستند. در بسیاری از تحقیقات بزرگ تایید شده که خوردن ماهی و روغن ماهی مساوی با کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی و سکته مغزی است. در یک تحقیق که در ایالات متحده به روی 40.000 مرد, که به صورت منظم یک یا چند وعده ماهی در هفته مصرف می‌کردند مشخص شد که 15% تفنگ کمتر در خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی بودند.

ماهی‌های چرب حاوی امگا 3 بیشتری هستند و برای سلامت قلب بسیار مفید هستند.

جلوگیری از آلزایمر و کهولت سن

تحقیقات نسان می‌دهد مصرف ماهی موجب افزایش ماده خاکستری مغز می‌شود که نقش بسیار حیاتی را در مقابل پیری زودرس، فراموشی یا آلزایمر را دارد.

عمده بافت عملکردی مغز ماده خاکستری است که حاوی سلول‌های عصبی است که اطلاعات را پردازش می‌کند، خاطرات را حفظ و شما را انسان می‌سازد. مطالعات نشان داده‌اند افرادی که هر هفته ماهی مصرف می‌کنند، ماده خاکستری بیشتری در مرکز مغز دارند، که تنظیم احساسات و حافظه را به عهده دارد.

خوردن ماهی در دوران بارداریفواید ماهی برای سلامت کودک

اسیدهای چرب امگا 3 از جمله منابع ضروری برای رشد و تکامل بدن هستند، چراکه در رشد و تکامل مغز و چشم نقش مهمی را ایفا می‌کنند. مادران باردار حتما در دوران بارداری ماهی مصرف کنند و در دوران شیردهی می‌بایست اسیدهای چرب امگا 3 به اندازه‌ی کافی دریافت کنند.

نکته : بعضی ماهی‌ها جیوه بالایی دارند که با مشکلات رشد مغز در ارتباط هستند و می‌بایست در انتخاب نوع ماهی مصرفی با پزشک تغذیه مشورت کنند. ماهی آزاد, ماهی ساردین, ماهی قزل آلا و … بهترین نوع ماهی برای زنان باردار هستند که میزان مناسب مصرف آن 340 گرم در هفته است. از نکات مهم در تغذیه زنان باردار, باید از خوردن گوشت خام و نپخته مانند سوشی جلوگیری کنند, زیرا این نوع از طبخ مواد خوراکی می‌توانند حاوی میکروارگانیسم‌هایی باشد که می‌تواند برای جنین مضر باشد.

خواص ماهی

پیشگیری و درمان افسردگیداشتن زندگی شاد

دنیا هر چه رو به جلو می رود زندگی انسان‌ها نیز پیچیده‌تر می‌شود. افسردگی یکی از بیماری‌های شایع امروزه است. احساس غم و اندوه, کاهش بازدهی انرژی و از دست دادن علاقه به زندگی و امید، از عوارض مخرب افسردگی هستند، که می‌تواند باعث شود فقط ظاهر انسان زنده باشد ولی درون او یک فرد مرده زندگی کند!. خواص ماهی بخاطر وجود اسیدهای چرب امگا 3 بسیار زیاد است و این چربی مفید می‌تواند در بهبود حال بیماران مبتلا به افسردگی و اثر بخشی داروهای ضد افسردگی نقش کاملا مفیدی داشته باشد.

اگر یک زندگی پر از نشاط و سالم را می‌خواهید تجربه کنید حتما ماهی را در سبد خوراکی خانواده بگنجانید.

ماهی و اسیدهای چرب امگا.، هم‌چنین ممکن است به سایر اختلالات روانی مانند اختلال دو قطبی کمک کند.

پیشگیری از ابتلا به بیماری های خود ایمنیدیابت نوع 1

بیماری خودایمنی “Autoimmune disease” هنگامی رخ می‌دهد که دستگاه ایمنی بدن به اشتباه به بافت‌های سالم بدن حمله می‌کند و باعث از بین رفتن آنها می‌شود. به مثال در بیماری دیابت نوع 1؛ سیستم ایمنی بدن به سول‌های تولید انسولین در پانکراس حمله می‌کند, که با توجه به تحقیقات کسانی که ماهی‌های چرب مصرف می‌کنند کمتر در خطر ابتلا به دیابت نوع 1 هستند.

محققان بر این باورند که این نتایج ممکن است علت مصرف اسیدهای چرب امگا 3 و ویتامین D در ماهی و روغن ماهی باشد. برخی بر این باورند که مصرف ماهی ممکن است خطر ابتلا به آرتریت روماتوئید و اسکلروز چندگانه را کاهش دهد، اما شواهد موجود ضعیف هستند.

بهترین منبع ویتامین D

ماهی بهترین منبع خوراکی ویتامین D است. آفتاب نیز یکی از مهمترین منابع دریافت ویتامین D است که رعایت نکردن نکاتی در آن می‌‌‌تواند باعث مشکلات پوستی حتی سرطان پوست شود. ویتامین D یکی از ویتامین‌های لازم برای بدن و از ویتامین‌های محلول در چربی است، که به رشد و استحکام استخوانها از طریق کنترل تعادل کلسیم و فسفر کمک می‌کند. در بین ماهی‌های چرب، ماهی آزاد و شاه ماهی حاوی بیشترین مقدار ویتامین D هستند. برخی از روغن های انواع ماهی مانند روغن کبد ماهی کاد، حاوی ویتامین D زیادی هستند. یک قاشق غذاخوری از این روغن ماهی 200% از مصرف توصیه شده ویتامین D را تامین می کند. 113 گرم ماهی قزل آلای پخته شده حاوی 100% ویتامین توصیه شده در روز است.

اگر میلی به مصرف ماهی ندارید حتما از مکمل‌های ویتامین D استفاده کنید.

پیشگری از ابتلای کودکان به آسم – خواص ماهی

آسم “Asthma” یکی از بیماری‌های آلرژیک است که متاسفانه در سراسر جهان افراد زیادی به آن مبتلا هستند. از رایج‌ترین‌های نشانه بیماری آسم سه گانه‌های معروف : خس خس سینهسرفه کردن و تنگی نفس هستند.

مطالعات نشان می‌دهد که مصرف ماهی به‌طور منظم 24% خطر ابتلا به آسم را در کودکان کاهش می‌دهد، اما اثر قابل توجهی در بزرگسالان ندارد.

حفظ سلامت چشم ها در دوران سالمندی

بیماری زوال قرنیه یکی از عمده علل اختلالات بینایی و نابینایی است و عمدتا روی افراد مسن‌تر تاثیر می‌گذارد. شواهدی وجود دارد دال بر اینکه ماهی و اسیدهای چرب امگا 3 ممکن است باعث محافظت در برابر این بیماری شوند.

در یک مطالعه مشخص شد مصرف منظم ماهی خطر ابتلا به زوال قرنیه را تا 42% در زنان کاهش می‌دهد.

مطالعه‌ایی دیگری نشان داد که خوردن روغن ماهی یک بار در هفته خطر ابتلا به زوال قرنیه بعلاوه‌ی شکل‌گیری رگ‌های خونی در چشم را تا 53% کاهش می‌دهد.

خواب راحت با مصرف ماهی – خواص ماهی

بدن انسان برای بازیابی و بدست آوردن انرژی خود نیاز به استراحت دارد. نداشتن خواب کافی می تواند بر خلق و خو, تصمیمات و عکس العمل‌های انسان تاثیر بگذارد. متاسفانه اختلال خواب در سراسر جهان رایج بوده که محققان یکی از علت‌های بی‌خوابی را کمبود ویتامین D می‌دانند. در یک مطالعه‌ی 6 ماهه روی 95 مرد میانسال که سه روز در هفته یک وعده غذایی شامل ماهی قزل ‌آلا مصرف می‌کردند، مشخص شد ماهی موجب بهبود خواب و عملکرد روزانه آنها شده است. محققان این باورند که این امر به دلیل ویتامین D موجود در ماهی قزل آلا است.

گردآوری : سلامتوب سایت بروز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *