خواص اسفناج | فواید اسفناج
اسفناج “Spinach” یک گیاه یک ساله است که ساقه و برگ لطیفی دارد. این گیاه مفید و پر خاصیت در سبد غذایی ما جایگاه خود را پیدا نکرده است. اسفناج سرشار از ویتامینهایی از جمله D ،A ،E و K میباشد و دارای مواد معدنی خوبی است.
ارزش غذایی اسفناج
این سبزی فوقالعاده دو برابر دیگر سبزیجات فیبر دارد. یک پیمانه از آن حدود 20% فیبر دارد و این فیبر موجب پیشگیری از یبوست شده و به هضم غذا کمک میکند. فیبر موجود در این سبزی باعث کاهش قند خون و با ایجاد حس سیری در فرد میتواند از پرخوری مانع شود. این گیاه دارای ویتامین C و E، سلنیوم، روی و منگنز است که اینها همگی از آنتیاکسیدانهای قوی میباشند که موجب پیشگیری از گرفتگی رگها، فشار خون و پوکی استخوان میشود. این سبزی سرشار از ویتامینهایی از جمله D ،A ،E و K میباشد و دارای مواد معدنی خوبی است.
این سبزی پرخاصیت سرشار از گزانتین “Xanthine” و لوتئین “Lutein” است که رادیکالهای آزاد را قبل از اینکه به بدن آسیب بزنند، از بین میبرد. لوتئین و گزانتین در تمام سبزیهایی که برگ سبز پررنگ دارند وجود دارد.
اسفناج برخلاف تصورات آهن زیادی ندارد و در هر 100 گرم اسفناج خام 2/71 میلی گرم آهن موجود است.
خواص اسفناج
- تقویت چشم و افزایش قدرت بینایی
- پیشگیری از گرفتگی رگها، فشار خون و پوکی استخوان
- جوشانده تخم اسفناج : رفع سوزش مجاری ادراری، رفع ناراحتیهای کلیه و رفع قولنج کلیه
- اسفناج پخته شده : تسکین دردهای عصبی
- مصرف اسفناج مانع سرطان میشود مخصوصا در افرادی که سیگار و الکل مصرف میکنند.
- رفع کم خونی بویژه در دختران جوان و کودکان
- اسفناج حاوی ید است که فعالیت غده تیروئید را تنظیم میکند و برای درمان بیماری گواتر بسیار موثر است.
- اسفناج سرشار از ویتامین K است که به ساخت پوشش اطراف عصبهای بدن کمک میکند. این پوشش سیستم ایمنی بدن را حفظ میکند.
- ضماد مخلوط آب اسفناج و سفیداب، جهت رفع آثار جوش، رفع لک صورت، رفع کک و مک و درمان جوشهای صورت مفید و موثر است.
- مالش آب اسفناج به پوست، خارش پوست را التیام میبخشد.
تقویت نیروی جنسی با اسفناج
گیاه اسفناج دارای منیزیم فراوانی است که موجب کاهش التهاب رگهای خونی و تقویت جریان خون میشود. تقویت جریان خون باعث میشود که خون به خوبی به قسمتهای انتهایی بدن برسد و همچون داروهای تقویت جنسی، هم موجب افزایش میل جنسی و هم افزایش لذت جنسی شود. پس با این نتیجه زنان با مصرف اسفناج راحتتر به اوج لذت جنسی میرسند و مردان نیز برانگیختگی جنسی را بهتر تجربه میکنند.
روشهای حفظ شدن خواص اسفناج
بهترین روش پخت اسفناج تفت دادن آن با مقدار کمی روغن است. آپ پز کردن اسفناج موجب از بین رفتن بیشتر ویتامینهای آن میشود. اگر مشکلی در خوردن گوشت قرمز ندارید و به کلسترول بالا و اضافه وزن دچار نیستید، میتوانید با درست کردن اسفناج همراه گوشت قرمز یک خوراکی انرژی بخش را میل کنید و هم اینکه خواص اسفناج اینگونه بهتر جذب میشود.
مضرات اسفناج و نکاتی در مصرف آن :
- خوردن زیاد اسفناج موجب بروز آکنه در برخی افراد میشود.
- اسفناج برای بیماران مبتلا به سنگ کلیه و ورم مفاصل به علت دارا بودن اگزالات “Oxalate” مناسب نیست.
- کسانی که سرد مزاج هستند اسفناج را با زنجبیل و هل که جزو ادویههای گرم هستند میل کنند.
- کسانی که دچار اسهال میشوند از خوردن اسفناج به علت ملین بودنش که موجب تشدید اسهال میشود پرهیز کنند.
نگهداری از اسفناج
اسفناج تازه را میتوان تا یک هفته در یخچال نگهداری کرد. از نظر متخصصان تغذیه بهتر است اسفناج را به صورت خام فریز کرد. علت آن این است که وقتی سبزی را میپزیم و فریز میکنیم، دمای کمی میبیند و زمانی همکه مورد استفاده قرار میگیرند با حرارت کمی آماده میشوند، در صورتیکه سموم و میکروبها نیاز به پخته شدن کامل دارند تا از بین بروند. یعنی بهترین کار این است که مواد غذایی را خام فریز کنید تا در هنگام نیاز با پخته شدن کامل سموم و میکروبهای درون آنها از بین بروند.
زمان نگهداری سبزیجات خام 6-8 ماه و سبزیجات پخته 3 ماه در فریزر است. همچنین این زمان برای گوشت قرمز 6، ماهی 2 و برای مرغ 4 ماه است.
- دقت کنید در فریزر نباید مواد غذایی انباشته شوند و جایی برای گردش هوا درون آن نباشد
طریقه مصرف اسفناج, مضرات اسفناج, اسفناج و ماست, خواص اب اسفناج برای پوست, پختن اسفناج, اسفناج خام یا پخته؟, خواص اسفناج خام, خواص اسفناج پخته