وب سایت بروز
جستجو کردن
Close this search box.
جستجو کردن
Close this search box.

رعایت بهداشت در دوران قاعدگی | Period

Period
رعایت بهداشت در دوران قاعدگی | Period

دوران قاعدگی مسئله ایست که در هر ماه حدودا یک هفته زنان و دختران رو درگیر خودش میکند. هر دختری که به سن بلوغ می رسد، چرخه قاعدگی در او شروع به فعالیت می کند. اگرچه این قاعدگی همراه با درد و یک سری مشکلات می باشد، اما بروز چرخه قاعدگی نشان‌ دهنده عملکرد طبیعی و سلامت دستگاه تناسلی خانم ها می باشد. پس مسئله مهمی محسوب می شود و رعایت  بهداشت در این دوران از اهمیت زیادی برخوردار است.

قاعدگی نشان می دهد که رحم یک خانم، برای باردار شدن آمادگی دارد و اگر بارداری رخ ندهد، پوشش داخلی رحم شروع به ریزش می کند و از طریق خون قاعدگی از بدن خارج می شود تا پوشش جدیدی در دیواره داخلی رحم (اندومتر) ایجاد شود.

اگرچه خانم ها در دوران عادت ماهانه انرژی زیادی از دست می دهند و شادابی و نشاط کمتری دارند، اما پس از اتمام عادت ماهانه، دوره جدیدی از زندگی خود را آغاز می کند.

زنان می توانند با رعایت موارد زیر، شادابی و سر زندگی خود را در دوران عادت ماهانه حفظ کنند.

6 تا 8 لیوان آب در روز بنوشید. نوشیدن آب به مقدار کافی، آب از دست رفته بدن در طی خونریزی ماهانه را به بدن بر می گرداند و رطوبت را به جریان خون بدن هدیه می دهد. همچنین نوشیدن مقدار کافی مایعات و آب، به واژن کمک می کند تا سریع تر و راحت تر خود را پاک و تمیز کند.

رژیم غذایی خود را به گونه ای تنظیم کنید تا از بروز یبوست در این دوران دور بمانید.

به علت باز بودن دهانه رحم در دوران قاعدگي رعايت بهداشت فردي در اين دوران بسيار ضروري است و عدم رعايت بهداشت ممكن است باعث ايجاد عفونت و عوارضی مانند نازايي در آينده گردد.

◊ چون خون محيط مناسبی برای رشد انواع ميكروب ها می باشد علاوه بر ايجاد عفونت باعث ايجاد بوی ناخوشايند می گردد.

◊ در دوران قاعدگي تا حد امكان از نوار بهداشتي استفاده کنید و نوارها را به فواصل كوتاه و به محض این که نوار بهداشتی کثیف شد، آن را عوض کنید. در صورت عدم تعویض نوار بهداشتی برای مدت طولانی، اکسیژن رسانی کم می شود و شرایط برای رشد و نمو باکتری ها در ناحیه تناسلی مهیا می شود. این باکتری های بیماری زا، وارد مهبل شده و مشکلات عفونی را ایجاد می کنند.

◊ ناحیه تناسلی و بیرون واژن را حداقل روزی یک تا دو بار بشویید تا بوی نامطبوع حاصل از خونریزی قاعدگی، کاهش پیدا کند.

◊ شستشوی بیرون ناحیه تناسلی، با آب و صابون های بهداشتی به جلوگیری از عفونت کمک می کند. البته لازم به ذکر است که این کار باید به آرامی انجام بگیرد و پس از شستشو، منطقه تناسلی باید به وسیله دستمال بهداشتی خشک شود. باقی ماندن هر گونه رطوبت در منطقه تناسلی، زمینه را برای رشد ونمو باکتری های بیماری زا و بروز عفونت فراهم می کند.

◊ اگر استفاده از نوارهای بهداشتی معطر، منجر به سوزش ناحیه تناسلی شود، از مصرف آنها اجتناب کنید، زیرا این دسته از وسایل بهداشتی، علاوه بر سوزش می توانند منجر به بروز عفونت شوند و بو  های نامطبوعی در آن قسمت ایجاد کنند.

◊ در طی دوران قاعدگی به بانوان و دختران عزیز توصیه می شود از لباس های زیر نخی و پنبه ای استفاده کنید، زیرا لباس زیر نخی، کمتر بوی نامطبوع می گیرد، هوا به راحتی از آن عبور می کند، درجه حرارت بدن را تعدیل می کند و شرایط راحتی را برای فعالیت های جسمانی فرد در این دوران فراهم می کند.لباس های زیر نخی و پنبه ای خود را زود به زود تعویض کنید  و با آب گرم و صابون بشوييد و سپس آن را اطو كرده و يا در آفتاب بگذاريد.

◊ پس از پایان دوره قاعدگی، از صابون های بهداشتی برای شستن بیرون واژن خود استفاده کنند تا هر گونه آلودگی ناشی از خونریزی پاک شود و امکان بروز هر گونه عفونتی کاهش یابد.

◊ خانم ها باید توجه داشته باشند که شستن و خشک کردن ناحیه واژن، باید از سمت جلو به عقب باشد. عکس این حرکت منجر به انتقال عفونت ها از ناحیه مقعد به سمت واژن می شود.

◊ استفاده از آب گرم یا ولرم هنگام شستشو در این دوره می تواند علاوه بر ایجاد آرامش در فرد، به کاهش دردهای ناحیه زیر شکم هم کمک کند.

◊ از پوشيدن لباس زير تنگ و چسبان اجتناب كنيد زيرا لباس تنگ باعث می شود كه تهويه به خوبی صورت نگيرد و درنتيجه احتمال عفونت زياد می شود.

علل بوی نامطبوع در قاعدگی

 اگر فردی هستید که بوی ناشی از قاعدگی در شما بسیار شدید و تند است، ابتدا باید بدانید که به موقع نوار بهداشتی خود را عوض کنید. عدم تعویض به موقع نوار بهداشتی باعث ایجاد بوی نامطبوع می شود.

◊ اگر با ترشحات و یا بوی تند غیرعادی در طی دوران قاعدگی خود مواجه هستید، حتما به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید تا مشخص شود آیا به بیماری های عفونی و قارچی و باکتریایی ناحیه واژن مبتلا هستید یا نه.

◊ ابتلا به بیماری های منتقل شونده از راه تماس جنسی نیز ممکن است چنین علایمی داشته باشد که باید توسط پزشک متخصص بررسی شود.

◊ یکی دیگر از مواردی که منجر به بوی تند و شدید در آن ناحیه می شود، ابتلا به سرطان ناحیه تناسلی می باشد که باز هم باید توسط پزشک مورد معاینه و بررسی قرار گیرد.

◊ همچنین زنان مبتلا به دیابت ممکن است چنین علائمی همراه با قاعدگی خود داشته باشند.

◊ خانم هایی که آنتی بیوتیک مصرف می کنند نیز ممکن است دچار بوی تند ناحیه اندام تناسلی شوند.

حمام كردن در دوران قاعدگي

◊ در روزهاي عادت ماهانه و هنگام خونريزی، حمام كردن روزانه نه تنها ضرري ندارد بلكه ضروری نيز می باشد و باعث از بين رفتن بوی ناخوشايند بدن و رفع خستگی و كسالت می گردد.

◊ توجه داشته باشيد كه در هنگام استحمام، از نشستن در كف حمام خودداري كنيد و به شكل ايستاده حمام كنيد.

در آخر نکته ای راجع به ورزش کردن در دوران قاعدگی

◊  فعالیت بدنی و ورزش سبک در این دوران نه تنها مانعی ندارد، بلکه به عضلات آرامش می دهد و از مشکلات جسمی و روانی قبل از قاعدگی می کاهد. باید بدانید که بدترین کار، دراز کشیدن روی تخت و بی حرکت ماندن برای مدت طولانی است.

منبع : forum.iransalamat.com ♦ ladieez.com

بازنشر » berroz.com

رعایت بهداشت در دوران قاعدگی | Period

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *