وب سایت بروز
جستجو کردن
Close this search box.
جستجو کردن
Close this search box.

راهنمای انتخاب یک آنتی ویروس مناسب و امنیت اطلاعات

راهنمای انتخاب یک آنتی ویروس مناسب و امنیت اطلاعات
انتخاب یک آنتی ویروس مناسب و امنیت اطلاعات

حتما براتون پیش اومده که در انتخاب یک آنتی ویروس خوب و کاربردی مناسب با سیستمتون بارها به مشکل برخورده باشید و مدام در پی پیدا کردن اون بارها چندین محصول امنیتی رو نصب و بخاطر مشکلاتی حذف کرده باشید …

در این راه با ما همراه باشید تا خیلی ساده و صحیح بتونیم یک محصول امنیتی مناسب برای سیستممون انتخاب کنیم …

با سلام و ضمن خسته نباشید …

حتما براتون پیش اومده که در انتخاب یک آنتی ویروس خوب و کاربردی مناسب با سیستمتون بارها به مشکل برخورده باشید و مدام در پی پیدا کردن اون بارها چندین محصول امنیتی رو نصب و بخاطر مشکلاتی حذف کرده باشید …

در این راه با ما همراه باشید تا خیلی ساده و صحیح بتونیم یک محصول امنیتی مناسب برای سیستممون انتخاب کنیم …

خوب برای این انتخاب ما نیاز به یک پیش زمینه از فلسفه حفاظت از اطلاعات داریم …

 اصلا ویروس چی هست ؟ و انواع مختلف اون چی هستن ؟ ساده میگم و کلی تا برای هر کسی قابل درک باشه … ویروس یک قطعه کد کوچیک هست که بوسیله شخصی برای قصدهای مخربی نوشته شده که میتونه این اثرات تخریبی متفاوت باش و همچنین متناسب با نوع تخریبشون هر کدوم اسم خاصی به خود میگیرین …

مثلا یک ویروس کارش فقط ضبط نوشته هایی هستش که ما رو کیبورد تایپ می کنیم ! ( Keylgger ) یعنی میشه رمز و ID و اطلاعات حساب بانکی و یا صحبت های ما با دوستانمون رو بسرقت ببرند ! )  یا عکس گرفتن از صفحه نمایش( screenshot logger )  ! و … که به این نوع ویروس میگن لاگرها !

یا مثلا کرم ها ! که توانایی تکثیر دارند و میتونن از طریق ایمیل ها خودشونو منتشر کنند … برای همینه نباید هر ایمیلی رو باز و فایل attach شده اونها رو دانلود کرد !

و…

که به دسته بندی های زیر تقسیم میشن »

  • ویروس‌ها (Viruses)
  • کرم‌ها (Worms)
  • اسب‌های تروا (Trojans)
  • بمب‌های منطقی (Logical Bombs)
  • اسب های تروجان
  • درب پشتی
  • خرگوش
  • جاسوس
  • روت کیت
  • Adware

که البته اینجا جای توضیح دادن اونها نیست …

خلاصه پس تا اینجا بصورت مختصر متوجه این شدیم چرا باید در انتخاب یک محصول امنیتی قوی بسیار دقت کنیم …

اما پیش نیاز انتخاب یک محصول امنیتی پاسخ دادن به این سوال ها هستش »

  1. توان سیستم ما در چه حد هستش ؟ این سوال یعنی اگر توان سیستم شما پایین یا نرم افزارهای سنگینی در حال اجرا داشته باشید, یا عادت داشته باشید با چندین نرم افزار پردازش گیر کار کنید … انتخاب یک محصول قوی با تنظیمات بالای امنیتی جز اینکه به کند شدن سیستم شما و هنگ های متوالی و حتی اشکالات سخت افزاری مثل داغ کردن cpu و هنگ کردن رم که باعث بروز صفحه آبی یا همون blue screen میشه هیچ مزیت دیگه ای نخواهد داشت …
  2. ما از اینترنت چه استفاده ای می کنیم ؟ این سوال یعنی اگر یکی فقط میره در چند سایت مخصوص که اون سایت ها معروف و امن هستند , بحث امنیت این فرد خیلی فرق میکنه با شخصی که در هر سایتی میره و هر ایمیلی رو باز میکنه و یا در شبکه های اجتماعی پیغام دوستی افراد رو سریع پذیرش میکنه … در واقع این سوال یعنی اگر ما اینجور شخصی هستیم بهترین نرم اقزارهای امنیتی هم نمیتونند از سیستم ما حفاظت کنند ! چرا ؟ چون این اصل رو همیشه باید بیاد داشته باشیم ویروس نویسان همیشه یک قدم جلوتر از سازندگان محصولات امنیتی هستند !
  3. آیا هر نرم افزاری را نصب می کنیم ؟ آیا به کرک ها و پچ و کیجن هایی که برای نرم افزارها منتشر میشوند باید اعتماد بکنیم ؟ حقیقت اینجاستکه کسی خبر نداره ! سازنده پچ و کرک ها هر کدوم یک قصد و نیت دارند بعضی هاشون خوب و خیلی هاشون بد … و ما نمیتونیم نیت اونهارو تشخیص بدیم پس بهتره هر نرم افزاری رو نصب و کرک نکنیم … الان نرم افزارهای رایگان زیادی هستند که کار نرم افزارهای پولی رو انجام میدن, در صورت امکان بهتره از اونها استفاده بشه … همیشه سعی کنین به فایل هایی که نمیشناسید اعتماد نکنید و حدلامکان قبل از نصب اونا رو توی سایت هایی مثل ویروس توتال به آدرس ( www.virustotal.com ) آپلود و تست کنید … همونطورکه میدونید سایت virustotal.com یک سایت هستش که میتونه آنلاین یک فایل رو با تمام محصولات امنیتی معروف دنیا اسکن کنه و نتیجه اسکن هر کدوم رو نمایش بده … و اینکه یاد بگیریم هر فایلی رو به آنتی ویروسمون اعتماد سازی نکنیم ! یادمه وقتی کرک اول بازی مکس پین 3 که dvd های اون توی بازار اومد خیلی ها با توجه به غیرفعال کردن آنتی ویروس هاشون طبق راهنمای کرک بازی نادانسته تمام پروسس های سیستمشون ویروسی شد ! یک بازی ارزش از دست دادن اطلاعات شخصی رو نداره !
  4. آیا روی سیستممون اطلاعات شخصی داریم ؟ برای خیلی هامون جواب مثبت هستش ! که این باز یک تفاوت برای اونهایی که اطلاعات شخصی دارند و اونهایی که ندارند ! کسی که اطلاعات شخصی داره جز به آنتی ویروس به نرم افزارهای دیگه مثل قفل یا مکمل های امنیتی مثل آنتی لاگرها هم احتیاج داره و البته این شخص نمیتونه هر چیزی رو نصب و هرکاری با سیستمش بکنه …
  5. آیا بیشتر کار ما اینترنت هست یا کار فایل ها ؟ اینجا باز هم تفاوت هست مابین کاربری که بیشتر از اینترنت استفاده می کنده و مابین کاربری که بیشتر با فایل ها و نرم افزارها استفاده می کند … همونطورکه میدونید الان ویروس ها بیشتر از طریق اینترنت و سایت های آلوده منتشر می شوند … در اینجا شما باید محصول امنیتی رو انتخاب کنید که فایروال قوی داشته باشه !
  6. فایروال چی هستش اصلا؟ فایروال کارش نظارت بر رد و بدل شدن ترافیک اینترنت هستش ( هر کاری که با اینترنت انجام میشه ! ) یعنی خود آنتی ویروس های خالی ( مثل نسخه های فری و رایگان آویرا و آواست و کومودو ) نمیتونند بر اینترنت نظارت داشته باشند … چون فایروال ندارند و بایستی حتما با توجه به توان سیستم یک فایروال مناسب درکنار آنتی ویروسشون نصب کنند ( مثل کومودو فری ).
  7. آیا ترافیک حجمی کمی داریم ؟ بیشتر کاربران از تموم شدن ترافیکشون زیاد گله می کنن که بهتره بعضی آنتی ویروس ها که در روز آپدیت های نسبتا بالایی رو دارند بصورت آفلاین آپدیت کنند, یعنی با استفاده از ترافیک شبانه … یا اگر دردسر داره براتون بهتره آنتی ویروس هایی مثل آویرا رو انتخاب کنید که با توجه به آمار خوبی که توی پیدا کردن ویروس ها داره آپدیت هایی با حجم پایین داره …

خوب تا اینجا مواردی گفته شد … هر چند جامع نیست اما یک مفهوم کلی رو میشه دریافت کرد چون اگر بخواییم برای هر چیزی توضیحاتی بنویسیم مبحث خیلی طولانی میشه  پس تا اینجا متوجه شدیم برای انتخاب یک محصول امنیتی قوی قبل از اینکه ببینیم اون آنتی ویروس بهترین آنتی ویروس دنیاست باید اون پرسش ها رو برای خودمون حل و به نتیجه ایی برسیم .

خیلی هارو دیدم چه افراد عادی چه ادارات دولتی ! که بسیار ساده سیستم هاشونو به محصولات امنیتی قدیمی و ناکارآمد تجهیز کردند و در یکی از اسکن هایی که در ادارات روی یکی از سیستم ها انجام دادم بالای 2000 هزار ویروس پیدا شد که این نتیجه ضعف و فقر فکری و علمی رو در جامعه نشون میده که البته این ناتوانی و ناکارآمدی مسئولان رو نشون میده که … بگذریم …

خوب تا اینجا کافیه بزودی برمیگردم و ادامه مطلب رو خدمت دوستان به عرض میرسونم که از تمام دوستان میخوام اگر چیزی میدونند بگن تا تصحیح یا توضیح بدم یا جهت تکمیل این مطلب با ذکر مشخصاتشون درج کنم … شاد و موفق باشید*

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *